External Exception – какво значи това?

При стартиране на SCARM или отваряне на 3D Viewer-а, може да се натъкнете на съобщение за грешка “External exception”, заедно с някакъв код за грешка.

Съобщението може да изглежда по следния начин:

Причината за такъв тип грешка е извън обхвата на SCARM и може да е свързана с графичната карта, драйверите за нея, поддръжката на OpenGL и/или настройките. Това означава, че SCARM не може да открие или зареди OpenGL подсистемата във вашия компютър и заради това не може да продължи. За да разрешите проблема, проверете следното:

1. Уверете се, че имате последните драйвери за графичната платка и чипсета. Проверете сайтовете на производителите и обновете драйверите при нужда.

2. Проверете графичните настройки. Отворете Контролния панел / Контролния център на графичния драйвер и върнете всички настройки, касаещи 3D опциите и OpenGL към техните стойности по подразбиране.

3. Изключете всички специални графични настройки. Ако грешката се появява и с настройките по подразбиране, опитайте да изключите всички специални възможности на графичната платка и се уверете, че няма стартирани други програми или процеси, използващи 3D ядрото в момента.

Забележка
Съществува конфликт между 3D Viewer-а и SiS Mirage базирани видеокарти. При опит да отворите 3D Viewer-а, програмата показва празен или повреден прозорец, извежда съобщение за грешка или блокира. Работи се по отстраняването на проблема.

Ако тези стъпки не помагат за разрешаването на проблема, пуснете коментар по-долу с информация за вашата система (версия на Windows, CPU, RAM, модел на видеокартата, обем на видеопаметта) и как и кога се появява съобщението за грешка (при стартиране, при отваряне на 3D Viewer-а, в определен релсов план и т.н.) и аз ще се опитам да намеря друго решение.

Вижте също
Възможни проблеми


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>