Проектните файлове не се отварят

Ако опитате да отворите проектен файл в SCARM и той не се отваря (курсорът стои като пясъчен часовник или въртящо се кръгче), това може да е поради невалиден (предназначен за друг PC), повреден или с незавършена регистрация лиценз.

За да поправите проблема, изпълнете една от следните процедури в зависимост от вашата версия на SCARM.

A. Лицензирана версия на SCARM

Влезте в профила си в Зоната за регистрирани потребители на SCARM и опитайте да свалите и преинсталирате лицензния файл.

Бележка
Ако имате един лиценз, инсталиран на повече от един PC, програмата ще работи само на компютъра, на който лицензния ключ е бил първоначално активиран и няма да може да отваря файлове на другите компютри.
Ако имате повече от един лиценз, уверете се, че инсталирате правилния лицензен файл за съответния компютър.

Ако това не помогне, SCARM вероятно не може да провери данните на сървъра и не може да завърши регистрацията на лиценза. Това може да се дължи на липсваща връзка с интернет или защото програмата е блокирана от защитна стена. Отворете менюто “Разширения” и ако в него видите “SCARM License Key (inaccessible)” това означава, че липсва връзка със сървъра. Проверете свързаността на системата с интернет, както и настройките и правилата на защитната стена за да разрешите на SCARM да се свърже с мрежата. Ако не можете да се оправите в менютата и настройките на защитната стена, изключете я временно и рестартирайте SCARM. Връзката със сървъра се прави само веднъж след инсталирането на лиценза с цел завършване на процедурата по регистриране.

B. Безплатна версия на SCARM

Трябва първо да деинсталирате SCARM. Отидете в “Control Panel” > “Programs and Features”, намерете SCARM в списъка с инсталираните програми и след това я деинсталирайте. Сега свалете програмата от www.scarm.info и я инсталирайте отново. Стартирайте SCARM и сега вече ще можете да отваряте проектните файлове.

Вижте също
Разрешаване на проблеми при инсталация на SCARM
Resolving License Activation and Installation Issues


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>