Експортиране на макета в PDF формат

За да направите експорт на релсовия план в PDF формат, ще ви трябва допълнителен PDF конвертиращ софтуер, инсталиран на вашия компютър. Това се налага тъй като SCARM в момента не поддържа директен PDF експорт.

На пазара има много PDF пакети, с различни възможности и екстри, включително и безплатни такива. Един от тях е PrimoPDF , който е лек и удобен, но най-важното – той е безплатен за употреба. PrimoPDF ще се инсталира като виртуален принтер и всичко, което ще е нужно да направите в SCARM за да експортирате в PDF е просто да отпечатате вашия макет, използвайки PrimoPDF като принтер. Ето и кратко упътване, описващо стъпките в процеса:

1. Свалете и инсталирайте PrimoPDF (или който и да е друг PDF конвертор, който работи като виртуален принтер) ако все още не сте го направили.
2. Отворете проекта в SCARM, който искате да експортирате в PDF формат и го настройте за отпечатване както желаете (напр. като изберете режима за изчертаване на релсите, изгледа и мащаба на страницата и т.н.).
3. Изберете командата “Файл” > “Печат…” – това ще изведе диалоговия прозорец за печат.
4. Изберете “PrimoPDF” (или името на вашия PDF конвертор) от падащия списък.
5. Натиснете бутона “ОК” – ще се покаже прозореца на PDF конвертора и ще изиска да въведете име на PDF файла.
6. Запазете генерирания PDF файл и вижте резултата.

Това е всичко. Ако искате, можете да натиснете бутона “Настройки…” в диалоговия прозорец и да настроите различните опции на PDF конвертора като размера на хартията (по подразбиране той е Letter или A4), резолюцията, качеството и т.н. PrimoPDF дава възможност за настройка на повечето параметри от главния си прозорец, където могат да се въведат съответните характеристики и настройки за сигурност на PDF документа, предназначението на файла (за уеб, екран, печат), пътя по подразбиране за запис на генерирания файл и още. В зависимост от избраните настройки, PDF файловете могат да бъдат много по-прецизни от техните BMP или JPG еквиваленти, създадени чрез SCARM.

Вижте също
Как да отпечатам готовия макет


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>