Бърз съвет: Натиснете ESC за да върнете SCARM в нормално състояние

Ако не можете да се справите с някоя от специалните функции на SCARM или ако програмата изглежда блокирала/замрзнала и не реагира на командите, опитайте да натиснете Esc за да възстановите нормалното й състояние.

Натискането на Esc ще накара SCARM да св върне в нормален режим на редактиране с пълното меню и всички функции и възможности. Това може да прекрати текущо изпълняваната задача или команда (като напр. създаване на основа или чертане на фигура, моделиране на флекс-релса, пълноекранен режим в 3D или някоя бавна операция като формирането на терена при голям макет), но ще ви върне контрола над управлението.

Бележка
Понякога може да се наложи да натиснете Esc наколко пъти, докато проработи.

Винаги пробвайте натискане на Esc ако предполагате, че нещо в SCARM не върви както трябва. Когато си върнете контрола, запишете текущия план в нов файл (чрез командата “Запази като” от меню “Файл”) и рестартирайте програмата. Проверете в документацията за използваната функция, която предизвиква проблеми, защото някои от възможностите на програмата изискват допълнителни действия от потребителя за да бъдат правилно извършени.

Вижте също
Често задавани въпроси


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>